Cevap:
# ((X-4), (x-2)) / (x-1) = 0 #
Açıklama:
Denklem ile başlayarak, # ((X-4), (x-2)) / (x-1) = 0 #
Her şeyi çarpmak
# (X ^ 2-6x + 8) / (x-1) = 0 #
Kesirdeki sayacın çarpanlara ayrıldığını görebilirsiniz. Böylece odaklanabiliriz, # X ^ 2-6x + 8 #
Ve bunu çarpanlara ayırmaya çalışın.
Bununla gitmenin birkaç yolu var. Genellikle ilk öğrenen, bunu çözmemize yardımcı olacak ikinci dereceden denklemdir. Böylece bunu kullanabiliriz.
İkinci dereceden denklem, # x = (B + - -sqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) #
Şimdi sadece ne olduğunu çözmemiz gerek # A = #, # B = # ve # C = #. Bunu yapmak için odaklandığımız orijinal denklemi okuyabiliriz, # Ax ^ 2 + bx + c #
# (X ^ 2) + (- 6x) + (8) #
Ondan bunu görebiliriz # A = 1 #, # B = -6 # ve # C = 8 #. Şimdi sayıları ikinci dereceden denklemde belirleyebiliriz.
# x = (- (- 6) + - SQRT ((- 6) ^ 2-4 * 1 * 8)) / (2 * 1) #
Bu bize verecek
#, X = (6 + -sqrt (36-32)) / (2) = (6 + -sqrt (4)) / (2) = (± 2 6) / (2) #
Şimdi her ikisi için de hesaplamalar yapmalıyız.
# X_1 = (6 + 2) / (2) #
Ve, # X_2 = (6-2) / (2) #
Hangisi olacak
# X_1 = (6 + 2) / (2) = (8) / (2) 4 # =
Ve, # X_2 = (6-2) / (2) = (4) / (2) 2 # =
Böylece # X # değerler eşit olacaktır
# x = 4, x = 2 #
Şimdi odaklanan kısmı şöyle yazarak faktörleştirdik, #, (X-4), (x-2) #
Böylece bunu orijinal denkleme koyabiliriz, # ((X-4), (x-2)) / (x-1) = 0 #