Karesel formülü kullanarak x ^ 2-x = -1'i nasıl çözersiniz?

Karesel formülü kullanarak x ^ 2-x = -1'i nasıl çözersiniz?
Anonim

Cevap:

#, X = (1 + -isqrt (3)) / 2 #

Açıklama:

Genel bir ikinci dereceden denklem için ikinci dereceden formül # Ax ^ 2 + bx + c = 0 # tarafından verilir:

# x = (B + - -sqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) #

Denklem için:

# x ^ 2 - x = -1 #

veya # x ^ 2 -x + 1 = 0 #

sen al

# A = 1 'dir; b = -1 ve c = 1 #

bu değerleri ikinci dereceden formülde kullanarak:

# x = (- (- 1) + - SQRT ((- 1) ^ 2-4 * 1 * 1)) / (2 * 1) #

# x = (1 + -sqrt (1-4)) / 2 #

veya #, X = (1 + -sqrt (-3)) / 2 #

veya #, X = (1 + -isqrt (3)) / 2 #