Cevap:
3) # X ^ 3-9x ^ 2 + 23x-12 #
Açıklama:
#, (X-4) (x ^ 2-5x + 3) #
Daima ilk braketlerin ilk terimini alın (örn. # X #) ve ikinci parantezdeki her terim ile çarpın. O zaman aynısını yapın #-4# ve genişletilmiş ifadeyi basitleştirin:
# X * x ^ 2 = x ^ 3 #
# X * -5x = -5x ^ 2 #
# X * 3 = 3x #
# -4 * x ^ 2 = ~ 4x ^ 2 #
# -4 * -5x = 20x #
#-4*3=-12#
Bu nedenle, #, (X-4) (x ^ 2-5x + 3) = x ^ 3-5x ^ 2 + 3x-4x ^ 2 + 20x-12 #
#, (X-4) (x ^ 2-5x + 3) = x ^ 3-9x ^ 2 + 23x-12 #
Cevap:
Seçenek 3
Açıklama:
Seçilebilecek çözümlerin farklı olduğunu gözlemleyin # X ^ 2 # ve farklı # X # terimleri. Bu yüzden seçimimizi yapmak için bunlardan herhangi birini seçebiliriz.
Ben seçerim # X # terim
# "İlk dirsek" rengi (beyaz) ("dd") S "ikinci dirsek" #
#color (white) ("dd") obrace (renkli (beyaz) (". dd") xcolor (beyaz) ("d")) renk (beyaz) ("dddd") xxobrace (renk (beyaz) ("dddd ") 3color (beyaz) (" ddddd ")) = + renk (beyaz) (". ") 3x #
#color (white) ("dd") (- 4) renk (beyaz) ("dddd") xxcolor (beyaz) ("dd") (- 5x) renk (beyaz) ("dd") = ul (renk (beyaz) (".") + 20xlarr "Ekle") #
#color (beyaz) ("dddddddddddddddddddddddddddd") 23x #
Seçenek 3 seçeneğinin vardır # 23x #