Cevap:
# x = 9, y = 3 #
Açıklama:
İlk yöntem, ikame kullanarak
Sahip olduğumuz ilk denklemi yeniden düzenleyerek, #x = 5y -6 #
yerine değeri # X # ikinci denklemde
# -3 * (5y -6) + 6y = -9 #
# -15y +18 + 6y = -9 #
# -9y +18 = -9 #
# rArry-2 = 1 #
# veya y = 3 #
değerini değiştirerek • y # denklemlerden birinde
sahibiz
#x = 9 #
İkinci yöntem, 3 ile ilk denklemi çarp, 3. * (5y-x-C6) = 0 #
# 15Y-3x-18 = 0 #
Şimdi ikinci denklemin LHS'sini yukarıdaki denklemin LHS'sinden çıkarın ve RHS ile aynısını yapın, # (15y-3x-18) - (- 3x + 6y) = 0 - (- 9) #
# 15y -3x -18 + 3x-6y = 9 #
# 9y -18 = 9 #
#rArr y = 3 #
ve değiştirerek • y # denklemlerin ikisinde de
#, X = 9 #