Cevap
İlk olarak, çıkarma
Sonucunuzu orijinal denklem içine yerleştirin:
Kesirleri bölmek için ikinci kesri karşılıklı olarak çevirin ve iki kesriyle çoğaltın. Karşılıklı
[ Frac {2} {9} cdot frac {3} {10} - (- frac {2} {9} div frac {1} {3})] - frac {'ı nasıl basitleştirirsiniz? 2} {5}?
1/3 [2/9*3/10-(-2/9-:1/3)]-2/5 =[6/90-(-2/9*3/1)]-2/5 =[6/90+(2/9*3/1)]-2/5 =[6/90+6/9]-2/5 =[6/90+60/90]-2/5 =[66/90]-2/5 =66/90-36/90 =30/90 =1/3
(X ^ 2 - 16) / (2x ^ 2 - 9x + 4) div (2x ^ 2 + 14x + 24) / (4x + 4) yöntemlerini nasıl basitleştirirsiniz?
(2 (x + 1)) / ((2x-1) (x + 3)) Faktoring notuna göre: (x ^ 2-16) / (2x ^ 2-9x + 4) ÷ (2x ^ 2 + 14x +24) / (4x + 4) = ((x + 4) (x-4)) / ((2x-1) (x-4)) * (4 (x + 1)) / (2 (x + 3) (x + 4)) Terimler gibi iptal et: (iptal ((x + 4)) iptal ((x-4))) / ((2x-1) iptal ((x-4)))) * (iptal ( 4) renk (mavi) (2) (x + 1)) / (iptal (2) (x + 3) iptal ((x + 4)))) = (2 (x + 1)) / ((2x-1) ) (x + 3))
2 + 7i div 1-3i'yi nasıl basitleştirirsiniz?
(2 + 7i) / (1-3i) Çarpın ve 1 + 3i ile bölün. (2 + 7i) / (1-3i) = (((2 + 7i) (1 + 3i)) / ((1-3i) (1 + 3i)) = (2 + 6i + 7i + 21i ^ 2) anlamına gelir. / (1-9i ^ 2) = (2 + 13i-21) / (1 + 9) = (- 19 + 13i) / 10 = -19 / 10 + (13i) / 10, (2 + 7i) / ( 1-3i) = - 19/10 + (13i) / 10