X ^ 3 = -3x ^ 2-2x faktörünü nasıl etkilersiniz?

X ^ 3 = -3x ^ 2-2x faktörünü nasıl etkilersiniz?
Anonim

Cevap:

#x * (x + 1) * (x + 2) = 0 #

Açıklama:

# x ^ 3 = -3x ^ 2 - 2x #

#iff x * (x ^ 2 + 3x + 2) = 0 #

Şimdi, toplamı katsayısına eşit olan iki sayı seçin # X # ve kimin çarpımı katsayısının çarpımıdır # X ^ 2 # ve sabit.

İşte katsayısı # X # olduğu #3#

Katsayısı # X ^ 2 # olduğu #1#

ve sabit #2#

Yani sayılar 2 & 1

Böylece yukarıdaki ifade şöyle yazılabilir:

#x * (x ^ 2 + 2 x + x + 2) = 0 #

yani #x * {x * (x + 2) + 1 * (x + 2)} = 0 #

hangi sırayla

#x * (x + 1) * (x + 2) = 0 #