Cevap:
Açıklama:
İlk önce yukarıda belirtilen noktalardan geçen çizginin eğimini bulalım.
Dik yamaçlar birbirinin karşılıklı karşılıklıdır.
Karşıtlar: -2 ve 2, 4 ve -4, -18 ve 18, vb.
Negatifini bulmak için herhangi bir sayının önüne negatif işareti ekleyin.
Bir şeyi başka bir numaranın karşılığını almak için, numarayı ve orijinal sayının paydasını çevirin.
Cevap:
Açıklama:
İlk önce, bu formülü kullanarak bu çizginin eğimini bulun:
Şimdi hangi noktaya sahip olduğunu seçersiniz.
Şimdi almak için formülü takın:
Şimdi ilk çizginin eğimini bulduktan sonra, ona dik olan herhangi bir çizginin eğimini bulabiliriz. Bunu yapmak için eğimin karşılıklı karşılığını bulmak zorundasınız. Bunu yapmak için sadece kesri çevirin (pay ve paydayı değiştirin) ve önüne negatif bir işaret koyun.
Yani herhangi bir çizginin eğimi dik
(5,0) ve (-4, -3) arası geçen çizgiye dik olan herhangi bir çizginin eğimi nedir?
(5,0) ve (-4, -3) 'den geçen çizgiye dik bir çizginin eğimi -3 olacaktır. Dikey bir çizginin eğimi, orijinal çizginin eğiminin negatif tersine eşit olacaktır. Orijinal çizginin eğimini bularak başlamalıyız. Bunu, y'deki farkı x: m = (0 - (- 3)) / (5 - (- 4)) = (3) / 9 = 1/3 cinsinden farkı alarak alarak bulabiliriz. dik bir çizginin eğimi, sadece 1 / 3: -1 / (1/3) = - 1 * 3/1 = -3 negatif tersini alırız. Bu, orijinal çizgiye dik bir çizginin eğiminin olduğu anlamına gelir. -3.
(0,6) ve (18,4) arası geçen çizgiye dik olan herhangi bir çizginin eğimi nedir?
(0,6) ve (18,4) 'den geçen çizgiye dik olan herhangi bir çizginin eğimi 9'dur (0,6) ve (18,4)' den geçen çizginin eğimi m_1 = (y_2-y_1) / (x_2-x_1) = (4-6) / (18-0) = (-2) / 18 = -1 / 9 Dik çizgilerdeki eğimlerin çarpımı m_1 * m_2 = -1: .m_2 = -1 / m_1 = -1 / (-1 / 9) = 9. Bu nedenle (0,6) ve (18,4) 'den geçen çizgiye dik olan herhangi bir çizginin eğimi 9 [Ans]
(11,12) ve (-15, -2) arası geçen çizgiye dik olan herhangi bir çizginin eğimi nedir?
M_2 = -13 / 7 "yalak geçme eğimi (11, 12) ve (-15, -2) şudur:" m_1 = 7/13 m_2: "A, B geçen çizgiye dik çizginin eğimi" m_1 * m_2 = -1.7 / 13 * m_2 = -1 m_2 = -13 / 7