(X + 2) / (4x ^ 2 - 14x + 6) - (x + 4) / (x ^ 2 + x -12) özelliğini nasıl basitleştirirsiniz?

(X + 2) / (4x ^ 2 - 14x + 6) - (x + 4) / (x ^ 2 + x -12) özelliğini nasıl basitleştirirsiniz?
Anonim

Cevap:

# = -3x ^ 2-16x + 16 / (x-3) (4x2) (x + 4) #

Açıklama:

İlk önce faktör.

# (x + 2) / (4x ^ 2-14x + 6) - (x + 4) / (x ^ 2 + x 12)

= # (x + 2) / ((x-3) (4x2)) - (x + 4) / ((x + 4) (x-3)) #

Benzer kesirlere geçerek #LCD = (x -3) (4x2) (x-3) #

= # (x + 2) (x + 4) / ((x-3) (4x2) (x + 4)) - (x +4) (4x2) / ((x-3)) (4x-2) (x + 4)) #

= # ((X + 2) (x + 4) - (x + 4) (4x-2)) / ((x-3) (4 x-2), (x + 4)) #

Çarpımın dağıtım özelliğini kullanın.

# = (x ^ 2 + 4x + 2x + 8) - (4x ^ 2 -2x + 16x -8) / (x-3) (4x2) (x + 4) #

Benzeri terimleri birleştir.

# = -3x ^ 2-8x + 16 / (x-3) (4x2) (x + 4) #