Cevap:
Aşağıya bakınız.
Açıklama:
let
Yani denklemimiz var
Zaten bisiklete bindiğinden beri 1 kilometre, denkleminize bir tane ekleyebiliriz:
Sonra 4 içinde çalıştığı işe gider 2 kilometre,
döndüğü kilometre sayısı 4
İsterseniz, almak için 1'i sağ taraftan kaldırabilirsiniz.
Sally üç çikolata ve bir paket sakız aldı ve 1,75 dolar ödedi. Jake iki çikolata ve dört paket sakız aldı ve 2.00 dolar ödedi. Bir denklem sistemi yazın. Bir çikolata çubuğunun maliyetini ve bir paket sakız maliyetini bulmak için sistemi çözün.
Bir çikolata çubuğunun maliyeti: 0,50 dolar Bir paket sakız maliyeti: 0,25 dolar 2 denklem sistemi yazın. çikolata paketlerinin fiyatı için x, bir paket sakız fiyatı için x kullanın. 3 çikolata ve bir paket sakız, 1.75 dolara mal oluyor. 3x + y = 1.75 İki çikolata ve dört paket sakız maliyeti 2.00 $ 'dır 2x + 4y = 2.00 Denklemlerden birini kullanarak, x'i y cinsinden çözün. 3x + y = 1.75 (1. denklem) y = -3x + 1.75 (her iki taraftan 3x çıkarma) Şimdi y'nin değerini biliyoruz, diğer denklemde takın. 2x + 4 (-3x + 1.75) = 2.00 Benzer terimleri dağıt ve b
Denklem sistemini çözün. Çözüm bağımlıysa, lütfen cevabı denklem formuna yazın. Tüm adımları göster ve bunu Ordered Order Üçlü? 2x + 3y + z = 0, 4x + 9y-2z = -1, 2x-3y + 9z = 4.
Yukarıdaki denklem grubunun belirleyicisi sıfırdır. Dolayısıyla onlar için Benzersiz Çözüm Yok. Verilen - 2x + 3y + z = 0 4x + 9y-2z = -1 2x-3y + 9z = 4 Yukarıdaki denklem kümesinin belirleyicisi sıfırdır. Dolayısıyla onlar için Benzersiz Çözüm Yok.
Denklem sistemini çözün. Çözüm bağımlıysa, lütfen cevabı denklem formuna yazın. Tüm adımları göster ve bunu Ordered Order Üçlü? x + 2y-2z = 3, x + 3y-4z = 6, 4x + 5y-2z = 3.
Cevap: ((x), (y), (z)) = ((- - 2z-3), (2z + 3), (z)) Gauss Jordan eliminasyonunu artırılmış matris ile yapıyoruz ((1,2) , -2,:, 3), (1,3, -4,:, 6), (4,5, -2,:, 3)) R3-3R4-4R1, =>, ((1,2, -2) ,:, 3), (1,3, -4,:, 6), (0, -3, 6,:, - 9)) R2larrR2-R1, =>, ((1,2, -2 ,: , 3), (0,1, -2,:, 3), (0, -3, 6,:, - 9)) R3larR2 + 3R2, =>, ((1,2, -2,:, 3) ), (0,1, -2,:, 3), (0,0, 0,:, 0)) R, 2R2, =>, ((1,0,2,:, - 3), (0) , 1, -2,:, 3), (0,0, 0,:, 0)) Bu nedenle, çözümler x = -2z-3 y = 2z + 3 z = serbest