Cevap:
#x = -1 veya 1/2 + - (sqrt (3)) / 2i #
Açıklama:
Sentetik bölünme ve gerçeği kullanarak # X = -1 # Açıkçası, bunu genişletebileceğimizi bulduğumuz bir çözüm:
# (x + 1) (x ^ 2-x + 1) = 0 #
LHS = RHS'ye sahip olmak için, braketlerden birinin sıfıra eşit olması gerekir;
# (x + 1) = 0 "" renkli (mavi) (1) #
# (x ^ 2-x + 1) = 0 "" renkli (mavi) (2) #
itibaren #1# biz notu #x = -1 # bir çözümdür. Çözeceğiz #2# ikinci dereceden formül kullanarak:
# x ^ 2-x + 1 = 0 #
#x = (1 + -sqrt ((- 1) ^ 2-4 (1) (1))) / 2 = (1 + -sqrt (-3)) / 2 = (1 + -sqrt (3) i) / 2 #