Cevap:
Lütfen aşağıya bakın.
Açıklama:
Bulabiliriz
Paydaya eşit olarak ayarlanarak dikey asimptot bulunabilir.
Yatay asimptot değerlendirilerek bulunabilir
Sınırı bulmak için, hem pay hem de paydayı en yüksek gücüne böleriz.
Gördüğünüz gibi,
İşlev sınırlarını nasıl bulacağınız öğretilmediyse, aşağıdaki kuralları kullanabilirsiniz:
1) Payın derecesi paydanın derecesi ile aynı ise yatay asimptot
2) Payın derecesi paydanın derecesinden daha küçük ise, yatay asimptot
3) Payın derecesi, paydanın derecesinden daha büyükse, yatay bir asimptotunuz yoktur, bunun yerine dikey herhangi birine ek olarak eğimli bir asimptotunuz olur.
Fonksiyonun etki alanı iki parça halinde tanımlanmıştır, çünkü fonksiyonun sürekli olmadığı ve iki parçanın olduğu dikey bir asimptotumuz vardır - dikey asimptotun her iki tarafında bir tane bulunur:) #
Alan:
Bu gösterir
Aynısı Range için de geçerli. Gördüğünüz gibi bu rasyonel fonksiyon yatay asimptotun bir tarafında iki parçasının her birine sahiptir.
aralık:
Yatay bir sürtünmesiz yüzeyde iki kütle temas halindedir. M_1'e yatay bir kuvvet uygulanır ve M_2'ye zıt yönde ikinci bir yatay kuvvet uygulanır. Kitleler arasındaki temas kuvvetinin büyüklüğü nedir?
13.8 N Yapılan serbest vücut şemalarına bakın, ondan yazabiliriz, 14.3 - R = 3a ....... 1 (burada R, temas kuvveti ve a, sistemin ivmesidir) ve, R-12.2 = 10.a .... 2 çözdüğümüz, R = temas kuvveti = 13.8 N
En uygun kelime nedir? Kanada, Atlantik Okyanusu'ndan Pasifik Okyanusu'na uzanıyor ve yaklaşık dört milyon mil karelik alanı kaplıyor. (A) bir alan (B) bir alan (C) alan (D) alan
B bir alan Cümle bir makale ve alanın bir sesli harfle başlayan bir kelime olmasını gerektirir. makale gösterisi bir olmak
F (x) = 3x ^ 2 ve g (x) = (x-9) / (x + 1) ve x! = - 1 ise, f (g (x)) ne eşittir? gr (f (x))? f ^ -1 (x)? F (x) için alan, aralık ve sıfır ne olur? G (x) için alan, aralık ve sıfırlar ne olur?
F (g (x)) = 3 ((x-9) / (x + 1)) ^ 2 g (f (x)) = (3x ^ 2-9) / (3x ^ 2 + 1) f ^ - 1 (x) = root () (x / 3) D_f = {RR} 'da x, R_f = {f (x) RR; f (x)> = 0} D_g = {RR; x! = - 1}, R_g = {R (R) içerisinde g (x); g (x)! = 1}