Cevap:
Aşağıdaki bir çözüm sürecine bakın:
Açıklama:
Bulmak için
Y = - (4x + 2) -4'ün x kesişimi ve y- kesişimi nedir?
Y engelini bulmak için, x = 0 yerine, y = - (4 (0) +2) -4 y = -6 yerine, x işareti aynı olur ancak y = 0 0 = - (4x + 2) -4 4x + 2 = -4 x = -6 / 4
-Y = - (4x + 2) -4'ün x kesişimi ve y- kesişimi nedir?
X-intercept = -3/2 y-intercept = 6> Denklemi yeniden yazarak başlayacağım. yani - y = - 4x -2 -4 = - 4x - 6 (-1 ile çarp), bir çizgi x - ekseni geçtiğinde y = 4x + 6 y-koordinatının sıfır olduğu anlamına gelir. Y = 0'a izin vererek ve denklemde yer değiştirerek karşılık gelen x-koordinatını verir. let y = 0: 4x + 6 = 0 rArr 4x = -6 rArr x = -6/4 = -3/2 Benzer şekilde, çizgi y eksenini geçtiğinde x-koordinatı sıfır olur. izin x = 0: y = 0 + 6 = 6
Y = - (x + 2) +4'ün x kesişimi ve y- kesişimi nedir?
X-intercept = 2 y-intercept = 2 Kavşakları bulmak için, x-müdahale için, y değerini 0 olarak değiştirirsiniz = - (x +2) +4 0 = -x-2 +4 x = 2 y-intercept, x değerini 0 olarak değiştirirsiniz y = - (0 + 2) +4 y = -2 +4 y = 2 Hem x hem de y etkileşimi 2'dir.