9-9 (x + 5) - 7 = 9 + 3 (9-3x) -81'i nasıl çözersiniz?

9-9 (x + 5) - 7 = 9 + 3 (9-3x) -81'i nasıl çözersiniz?
Anonim

Cevap:

Çözümü yok

Açıklama:

Önce dağıtım özelliğini kullanarak her şeyi genişletin:

# 9-9 (x + 5) -7 = 9 + 3 (9-3X) -81 #

# 9-9x-45-7 = 9 + 27-9x-81 #

Sonra her iki tarafı da basitleştirin ve çözün:

# -43-9x = -45-9x #

#-43=-45#,

Fakat bekleyin, -43 eşit olamaz -45, yani bunun anlamı ne olursa olsun # X # Sen koydun, hiçbir zaman denklemi düzeltmeyecek, ve buna sahip olduğumuzu diyoruz. çözüm yok.

Cevap:

çözüm yok

Açıklama:

denklem mevcut değil