Cevap:
Açıklamaya bakınız.
Açıklama:
İki tamsayının tam paritesi varsa, toplamlarının tuhaf olduğunu kanıtlayın.
Ör.
Ör.
Tek + Çift = Tek
Cevap:
Aşağıya bakınız.
Açıklama:
let
Sonra:
Orada toplamı:
bundan dolayı
İki ardışık çift tamsayının ürünü 24'tür. İki tam sayıyı bulun. Önce iki tamsayının en düşük olduğu eşleştirilmiş noktalar biçiminde cevap verin. Cevap?
Ardışık iki tam sayı: (4,6) veya (-6, -4) Renk (kırmızı) (n ve n-2, ardışık iki tam sayı olsun; renkli (kırmızı) (n inZZ n-2 24'tür yani n (n-2) = 24 => n ^ 2-2n-24 = 0 Şimdi, [(-6) + 4 = -2 ve (-6) xx4 = -24]:. ^ 2-6n + 4n-24 = 0: .n (n-6) +4 (n-6) = 0:. (N-6) (n + 4) = 0: .n-6 = 0 veya n + 4 = 0 ... - [n inZZ] => renk (kırmızı) (n = 6 veya n = -4 (i) renk (kırmızı) (n = 6) => renk (kırmızı) (n-2) = 6-2 = renk (kırmızı) (4) Böylece, iki ardışık çift tam sayı: (4,6) (ii)) renk (kırmızı) (n = -4) => renk (kırmızı) (n-2) = -4-2 = renkli (kırmızı) (- 6) Yani, iki ardışık çift tamsayı: (- 6,
İki ardışık garip tamsayının çarpımı toplamın 8 katından 29 kat daha azdır. İki tam sayıyı bulun. Önce iki tamsayının en düşük olduğu eşleştirilmiş noktalar biçiminde cevap mı?
(13, 15) veya (1, 3) x ve x + 2'nin ardışık ardışık sayılar olmasına izin verin, daha sonra soruya göre (x) (x + 2) = 8 (x + x + 2) - 29 :. x ^ 2 + 2x = 8 (2x + 2) - 29: x ^ 2 + 2x = 16x + 16 - 29: x ^ 2 + 2x - 16x - 16 + 29 = 0:. x ^ 2-14x + 13 = 0:. x ^ 2 -x - 13x + 13 = 0:. x (x - 1) - 13 (x - 1) = 0:. (x - 13) (x - 1) = 0:. x = 13 veya 1 Şimdi, CASE I: x = 13:. x + 2 = 13 + 2 = 15:. Sayılar (13, 15). CASE II: x = 1:. x + 2 = 1 + 2 = 3: Sayılar (1, 3). Dolayısıyla, burada ortaya çıkan iki vaka olduğu için; sayılar çifti (13, 15) veya (1, 3) olabilir.
"Lena, ardışık 2 tam sayı içeriyor.Toplamlarının kareler arasındaki farka eşit olduğunu fark eder. Lena ardışık 2 tam sayı daha seçer ve aynı şeyi fark eder. Cebirsel olarak bunun ardışık 2 tam sayı için geçerli olduğunu kanıtlayın.
Lütfen Açıklamaya bakınız. Ardışık tam sayıların 1 ile farklılık gösterdiğini hatırlayın. Dolayısıyla, eğer m bir tam sayıysa, sonraki tam sayı n + 1 olmalıdır. Bu iki tamsayının toplamı n + (n + 1) = 2n + 1'dir. Kareleri arasındaki fark, (n + 1) ^ 2-n ^ 2, = (n ^ 2 + 2n + 1) -n ^ 2, = 2n + 1'dir! Matematik Sevincini Hissedin!