F (x) = sqrt (x) +6'nın tersi nedir?

F (x) = sqrt (x) +6'nın tersi nedir?
Anonim

Cevap:

Eğer #f (x) sqrt (x) + 6 # =

sonra #g (x) = x ^ 2-12x + 36 # tersi #f (x) #

Açıklama:

Eğer #g (x) # tersi #f (x) #

sonra #f ((g (x)) = x # (ters tanımı ile)

… ama bizde var;

#f (g (x)) = sqrt (g (x)) + 6 # (verilen tanımla #f (x) #)

bu nedenle

#color (beyaz) ("XXX") sqrt (g (x)) + 6 x = #

#color (beyaz) ("XXX") nadir görülen (g (x)) = x-6 #

#color (white) ("XXX") nadiren (x) = (x-6) ^ 2 = x ^ 2-12x + 36 #

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bazı insanlar gösterimi kullanır #f ^ (- 1) (x) # tersi için #f (x) #.

Bu kafa karıştırıcıyı gösterimin daha genel kullanımıyla çakıştığı için buluyorum # F ^ k (x) # anlam # F (x) ^ k #