Y = (x-3) (4x + 8) - (x-4) (x + 2) 'nin standart formu nedir?

Y = (x-3) (4x + 8) - (x-4) (x + 2) 'nin standart formu nedir?
Anonim

Çarpma uzun el elde etmek için basitleştirmek:

# 3x ^ 2-2x-16 #

Cevap:

# 3x ^ 2 - 2x - 16 #

Açıklama:

FOIL (veya kullandığınız herhangi bir yöntemi) kullanarak 1. 'çift' parantez dağıtın.

(x-3) (4x + 8) = # 4x ^ 2 + 8x -12x -24 = 4x ^ 2 -4x - 24 #

Benzer şekilde 2. “çifti” parantez için.

# (x-4) (x + 2) = x ^ 2 + 2x - 4x - 8 = x ^ 2 - 2x - 8 #

şimdi var: # 4x ^ 2 - 4x - 24 - (x ^ 2 - 2x - 8) #

# = 4x ^ 2 - 4x - 24 - x ^ 2 + 2x + 8 = 3x ^ 2 - 2x - 16 #