3x + 2y = 6 ve x + 2y = -6 değişkenleriyle nasıl çözülür?

3x + 2y = 6 ve x + 2y = -6 değişkenleriyle nasıl çözülür?
Anonim

Cevap:

#, X = 6 #

• y = -6 #

Açıklama:

Bunu dene:

Cevap:

#, X = 6 #

• y = -6 #

Açıklama:

Bir sistemi ikame ile çözmek için, denklemlerden birini kullanarak, bilinmeyen birini diğerinin bir fonksiyonu ile değiştirmeniz gerekir.

Örnek:

# X + 2y = -6 #

olur

#, X = -2y-6 #

Sonra diğer denklemde # X # onunla • y #bekleyen ifade:

# 3x + 2y = 6 #

olur

# 2y-6y-18 = 6 #

#rarr -4y = 24 #

#rarr y = -6 #

Şimdi değerine sahipsin. • y #değerini bulabilirsiniz # X #:

#, X = -2y-6 #

olur

#, X = 2 * (- 6) -6 #

#rarr x = 12-6 = 6 #