Cevap:
Kurmak için Pisagor kullanın
Açıklama:
let
sonra hipotenüs
Ve ilk bacağımız söylendi
Pisagor denklemini kullanabiliriz
Yeniden düzenlemek bize verir
Tümüyle çarp
İkinci dereceden formül kullanma
yani
Gerçek bir üçgenle uğraşırken olumsuz cevabı görmezden gelebiliriz, yani diğer bacak
Hipotenüs
Sağ üçgenin hipotenüsü 39 inç ve bir bacağın uzunluğu diğer bacağın iki katından 6 inç daha uzun. Her bacağın uzunluğunu nasıl buluyorsunuz?
Bacakların uzunluğu 15 ve 36dır. Yöntem 1 - Bilinen üçgenler Tek bir uzunluk tarafı olan ilk birkaç dik açılı üçgenler: 3, 4, 5 5, 12, 13 7, 24, 25 39 = 3 * 13 olduğuna dikkat edin, Aşağıdaki tarafların çalışacağı bir üçgen olacaktır: 15, 36, 39, yani 5, 12, 13 üçgenden 3 kat daha büyük? İki kez 15 30, artı 6 36 - Evet. color (white) () Yöntem 2 - Pisagor formülü ve küçük bir cebir Daha küçük olan bacağın uzunluğu x ise, daha büyük olan bacağın uzunluğu 2x + 6 ve hipotenüsü ise: 39 = sqrt (
Sağ üçgenin uzun ayağı, kısa bacağın uzunluğunun 3 katından 3 inç daha fazladır. Üçgenin alanı 84 inç karedir. Sağ üçgenin çevresini nasıl buluyorsunuz?
P = 56 inç kare. Daha iyi anlaşılması için aşağıdaki şekle bakın. c = 3b + 3 (bc) / 2 = 84 (b. (3b + 3)) / 2 = 84 3b ^ 2 + 3b = 84xx2 3b ^ 2 + 3b-168 = 0 Kuadratik denklemin çözümü: b_1 = 7 b_2 = -8 (imkansız) Yani, b = 7 c = 3xx7 + 3 = 24 a ^ 2 = 7 ^ 2 + 24 ^ 2 a ^ 2 = 625 a = sqrt (625) = 25 P = 7 + 24 + 25 = 56 inç kare
Sağ üçgenin bir ayağı 96 inç'tir. Hipotenüsün uzunluğu, diğer bacağın 4 katı kadar 2 katı geçerse, hipotenusu ve diğer bacağını nasıl bulursunuz?
Hipotenüs 180.5, bacaklar 96 ve 88.25 yaklaşık. Bilinen bacak c_0 olsun, hipotenüs h, delta olarak 2c üzerinde h fazlalığı ve bilinmeyen bacak c. C ^ 2 + c_0 ^ 2 = h ^ 2 (Pytagoras) 'ın da h-2c = delta olduğunu biliyoruz. H'ye göre alt yazı almak: c ^ 2 + c_0 ^ 2 = (2c + delta) ^ 2. Basitleştirme, c ^ 2 + 4delta c + delta ^ 2-c_0 ^ 2 = 0. C için çözüyoruz. c = (-4delta pm sqrt (16delta ^ 2-4 (delta ^ 2-c_0 ^ 2))) / 2 Yalnızca olumlu çözümlere izin verilir c = (2sqrt (4delta ^ 2-delta ^ 2 + c_0 ^ 2) -4delta ) / 2 = sqrt (3delta ^ 2 + c_0 ^ 2) -2delta