verilmiş
Tekrar
2 'yi 4 ile bölmek
1 ve 5 'e göre
2 'ye 6 bölerek
bundan dolayı
Kanıtlanmış
Yeni bir çalışan için başlangıç maaşı 25000 dolar. Bu çalışanın maaşı yılda% 8 oranında artmaktadır. 6 ay sonra maaş nedir? 1 yıl sonra mı? 3 yıl sonra mı? 5 yıl sonra mı?
Basit ilgi için formülü kullanın (açıklamaya bakın) Basit ilgi için formülü kullanma I = PRN N = 6 için "ay" = 0.5 yıl I = 25000 * 8/100 * 0.5 I = 1000 A = P + I = 25000 + 1000 = 26000, burada A faiz dahil maaştır. Benzer şekilde N = 1 I = PRN = 25000 * 8/100 * 1 I = 2000 A = P + I = 25000 + 2000 = 27000 N = 3 I = PRN = 25000 * 8/100 * 3 I = 6000 A = P + I = 31000 N = 5 I = PRN = 25000 * 8/100 * 5 = 10000 A = 35000
Bunu kanıtlayın 32sin ^ 4x.cos ^ 2x = cos6x-2cos4x-cos 2x + 2?
RHS = cos6x-2cos4x-cos2x + 2 = cos6x-cos2x + 2 (1-cos4x) = -2sin ((6x + 2x) / 2) * günah ((6x-2x) / 2) + 2 * 2sin ^ 2 ( 2x) = 4sin ^ 2 (2x) -2sin4x * sin2x = 4sin ^ 2 (2x) -2 * 2 * sin2x * cos2x * sin2x = 4sin ^ 2 (2x) -4sin ^ 2 (2x) * cos2x = 4sin ^ 2 (2x) [1-cos2x] = 4 * (2sinx * cosx) ^ 2 * 2sin ^ 2x = 4 * 4sin ^ 2x * cos ^ 2x * 2sin ^ 2x = 32sin ^ 4x * cos ^ 2x = LHS
Bir ^ 3 + b ^ 3 + c ^ 3-3abc = (a + b + c) (a ^ 2 + b ^ 2 + c ^ 2-ab-bc-ca) olduğunu kanıtlayın. Her şeyi genişletmeden bunu nasıl çözebilirim? Teşekkürler
Lütfen Açıklamaya bakınız. (A + b) ^ 3 = a ^ 3 + b ^ 3 + 3ab (a + b) olduğu bilinmektedir. :. bir ^ 3 + B ^ 3 = (a + b) ^ 3-3ab (a + b) ............................ ..(star). Ayar, (a + b) = d, "bizde", a ^ 3 + b ^ 3 = d ^ 3-3abd. :. ul (a ^ 3 + b ^ 3) + c ^ 3-3abc, = d ^ 3-3abd + c ^ 3-3abc, = ul (d ^ 3 + c ^ 3) -ul (3abd-3abc), = ul ((d + c) ^ 3-3dc (d + c)) - 3ab (d + c) ............ [çünkü (yıldız)], = (d + c) ^ 3-3 (d + c) (dc + ab), = (d + c) {(d + c) ^ 2-3 (dc + ab)}, = (d + c) {d ^ 2 + 2dc + c ^ 2-3dc-3ab}, = (d + c) {d ^ 2 + c ^ 2-dc-3ab}, = (a + b + c) {(a + b) ^ 2 + c ^ 2 - (a