Cevap:
# 1) 5x-7y = -16 #
# 2) 2x + 8y = 26 #
# 2x = 26-8y | * 1/2 #
# X = 13-4y #
# -7y = -16-5x #
# 7y = 16 + 5 x #
# 7y = 16 + 5 (13-4y) #
# 7y = 16 + 65-20y #
# 7y + 20Y = 16 + 65 #
# 27y = 81 | * 1/27 #
• y = 3 #
#, X = 13-4 (3) #
#, X = 1 #
• y = 3 # ve #, X = 1 #
Açıklama:
Bir değişkeni denklemlerden birine neyin eşit olduğunu bularak bu sistemi çözebilirsiniz, sonra bunu diğer denklemin içine koyun.
Bulmaya gittim • y # burada başlangıçta. Çünkü o kilitlemeyi gördüm # X # tek başına yeterince adil olurdu. Temiz verdi # X = 13-4y #kesirler ya da böyle bir şey yerine.
Sonra ne koydum # X # diğerine eşittir • y # denklem. Böylece tamsayı değerini bulabilirim • y # hiç sahip olmadan # X # değişkenler. Sonucu verdi • y = 3 #.
Oradan, yerleştirebiliriz • y = 3 # diğer denklemde ve bulmak # X # değeri, #, X = 13-4 (3) # yerine # X = 13-4y #. Sonucu verdi #, X = 1 #.
Bundan şimdi biliyoruz ki:
• y = 3 # ve #, X = 1 #