Cevap:
Açıklama:
Denklemi standart biçimde yeniden yazmak için parantezleri genişletin:
• y = (5x-2) ^ 3 - (+ 3x-1) ^ 2 #
• y = (5x-2) (5x-2) (5x-2) - (+ 3x-1) (- 3 kat-1) #
İlk ikisini genişlet
• y = (25x ^ 2-20x + 4) (5x-2) + (9x ^ 2 + 6x + 1) #
Sonuncuyu genişlet
• y = (125x ^ 3-100x ^ 2 + 20x-50x ^ 2 + 40x-8) + (9 x ^ 2 + 6x + 1) #
Tüm parantezleri ilk parantez içinde bir araya getirin.
• y = (125x ^ 3-100x ^ 2-50x ^ 2 + 20x + 40x-8) + (9 x ^ 2 + 6x + 1) #
İlk parantez içindeki benzer terimleri basitleştirin.
• y = (125x ^ 3-150x ^ 2 + 60x-8) + (9 x ^ 2 + 6x + 1) #
Tüm benzer terimleri birlikte gruplayın.
• y = 125x ^ 3-150x ^ 2 + 9x ^ 2 + 60x + 6x-8 + 1 #
Basitleştirin.
• y = 125x ^ 3-141x ^ 2 + 66x-7 #