Cevap:
# X, ^ 2 + 2x-8 = 0 #
# x = (- 2 + -sqrt (2 ^ 2-4 * 1 * (8 -))) / (2 * 1) = (- 2 + -sqrt (36)) / (2) = (- 2 + -6) / (2) #
# x = (- 2-6) / (2) = (- 8) / (2) = - 4 #
# x = (- 2 + 6) / (2) = (4) / (2) = 2 #
• y = (x + 4), (x-2) #
Açıklama:
Çarpanlara ayırmak istiyorsanız # X, ^ 2 + 2x-8 #.
Çarpanlara ayırmak için ikinci dereceden denklem seçimi.
# X, ^ 2 + 2x-8 = 0 #
# x = (B + - -sqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) #
Nerede # a = 1, b = 2 # ve # C = -8 #
# x = (- 2 + -sqrt (2 ^ 2-4 * 1 * (8 -))) / (2 * 1) = (- 2 + -sqrt (36)) / (2) = (- 2 + -6) / (2) #
Hangi verecek
# x = (- 2-6) / (2) = (- 8) / (2) = - 4 #
Ve, # x = (- 2 + 6) / (2) = (4) / (2) = 2 #
O zaman çarpanlara ayırdığınız form, # (X + 4), (x-2) #