Cevap:
Aşağıdaki cevaba bakınız …
Açıklama:
Her iki denklemden,
#color (kırmızı) (12 / (5x) + 4 / (5y) = 2 #
# => 12 / (5x) = 2-4 / (5y) #
# => 6 / (5x) = 1-2 / (5y) #
# => (5x) / 6 = (5y) / (5y-2) #
# => X = (6y) / (5y-2) # İlk denkleme koyarak,
#color (yeşil) (5cdot (6y) / (5y-2) {1 + 1 / (y ^ 2 + ((6y) / (5y-2)) ^ 2)} 12 # = Şimdi bana yardım et.
Cevap:
Aşağıya bakınız.
Açıklama:
şimdi
Yüzme Havuzu Sıcak bir yaz gününde, 508 kişi halka açık yüzme havuzunu kullandı. Günlük fiyatlar çocuklar için 1.75 dolar, yetişkinler için 2.25 dolar. Giriş için makbuzlar 1083.00 dolardı. Kaç çocuk ve kaç yetişkin yüzdü?
120 çocuk ve 388 yetişkin, yüzme havuzu için bilet aldı İki eşzamanlı denklem oluşturun: c, bir bilet alan çocukların sayısını, bir bilet alan yetişkinlerin standını, ilk denkleminizi alın. + a = 508 o zaman, şimdi bilet fiyatları için ikinci bir denklem oluşturursunuz. (çocuk biletlerinin fiyatı) (yüzen çocukların sayısı) + (yetişkinlerin biletlerinin fiyatı) (yüzen yetişkinlerin sayısı) = toplanan toplam para: 1.75c + 2.25a = 1083.00 şimdi hala biliyoruz ki, a = 508- c böylece onu ikinci formül 1.75c + 2.25 (508-c) = 1083'e ekleyebiliriz, şimdi sadece basit cebir
3 musluğunuz var: birincisi yüzme havuzunu doldurmak için 6 saat yapar, ikinci musluk 12 saat sürer, son musluk 4 saat sürer Eğer 3 musluğu aynı anda açarsak, yüzme havuzunu doldurmak ne kadar sürer?
2 saat Eğer üç musluğu da 12 saat boyunca çalıştırırsanız: İlk musluk 2 yüzme havuzunu doldurur. İkinci musluk 1 yüzme havuzunu doldurur. Üçüncü musluk 3 yüzme havuzunu doldurur. Bu toplam 6 yüzme havuzu yapar. Bu yüzden muslukları 12/6 = 2 saat çalıştırmamız gerekiyor.
İkinci dereceden eşitsizliklerin sistemlerini çözme. Çift sayı çizgisini kullanarak ikinci dereceden bir eşitsizlik sistemi nasıl çözülür?
İkili sayı çizgisini bir değişkende (Nghi H Nguyen tarafından yazılmış) herhangi bir 2 veya 3 ikinci dereceden eşitsizliği olan herhangi bir sistemi çözmek için çift değişkenli bir sayı çizgisi kullanarak kullanabiliriz. Örnek 1. Sistemi çözün: f (x) = x ^ 2 + 2x - 3 <0 (1) g (x) = x ^ 2 - 4x - 5 <0 (2) Önce çöz, f (x) = 0 - -> 2 gerçek kök: 1 ve -3 2 gerçek kök arasında, f (x) <0 g (x) = 0 -> 2 gerçek kök arasında: -1 ve 5 2 gerçek kök arasında, g (x) <0 İkili bir sayı satırında ayarlanan 2 ç