Y = (-x + 1) (- 3x-2) (6x-1) 'in standart formu nedir?

Y = (-x + 1) (- 3x-2) (6x-1) 'in standart formu nedir?
Anonim

Cevap:

• y = 18x ^ 3-9x ^ 2-11x + 2 #

Açıklama:

Verilen faktör faktörü gibi görünüyor

#y = (- x + 1) (- 3 x-2) (6x-1) #

Bildiğim kadarıyla, standart biçim, tüm bu faktörleri çarptıktan sonra terimlerin en yüksek dereceden en düşük dereceye kadar olan düzenlemesidir.

#y = (- x + 1) (- 3 x-2) (6x-1) #

ilk iki faktörü çarp

• y = (3x ^ 2 + 2x-3x-2) (6x-1) #

benzer terimleri birleştirerek basitleştirmek

• y = (3x ^ 2-a-2) (6x-1) #

kalan faktörleri çarp

• y = 18x ^ 3-6x ^ 2-12x-3x ^ 2 + x + 2 #

son cevabı elde etmek için tekrar sadeleştirin. Terimlerin en yüksek dereceden en düşük dereceye kadar ayarlandığından emin olun

• y = 18x ^ 3-9x ^ 2-11x + 2 #

Allah razı olsun …. Umarım açıklama yararlıdır.