Y = (x - 3) (x - 2) 'nin standart formu nedir?

Y = (x - 3) (x - 2) 'nin standart formu nedir?
Anonim

Cevap:

Aşağıdaki tüm çözüm sürecine bakın:

Açıklama:

Bu denklemi standart forma sokmak için parantez içindeki iki terimi çarpmamız gerekir. Bunları çarpmak için, sol parantezdeki her bir terimi her bir terim ile sağ parantez içerisinde çarpın.

#y = (renkli (kırmızı) (x) - renkli (kırmızı) (3)) (renkli (mavi) (x) - renkli (mavi) (2)) # dönüşür:

#y = (renk (kırmızı) (x) xx renk (mavi) (x)) - (renk (kırmızı) (x) xx renk (mavi) (2)) - (renk (kırmızı) (3) xx renk (mavi) (x)) + (renk (kırmızı) (3) xx renk (mavi) (2)) #

#y = x ^ 2 - 2x - 3x + 6 #

Artık benzer terimleri birleştirebiliriz:

#y = x ^ 2 + (-2 - 3) x + 6 #

#y = x ^ 2 - 5x + 6 #