Y = (-x + 1) ^ 3- (2x-1) ^ 2'nin standart formu nedir?

Y = (-x + 1) ^ 3- (2x-1) ^ 2'nin standart formu nedir?
Anonim

Cevap:

• y = -X ^ 3-x ^ 2-7x #

Açıklama:

Genel bir polinom, terimleri azaltma derecelerinde düzenlendiğinde standart formdadır.

# {: (, (- x + 1) ^ 3, =,, -x ^ 3, + 3x ^ 2, -3x, + 1), (-, (2x-1) ^ 2, =, -,, 4x ^ 2, -4x, + 1), ("---", "----------", "----", "----", "---- "," ---- "," ---- "," ---- "), (,,,, - x ^ 3, -x ^ 2, -7x,):} #

# (- x ^ 3) # derece #3#

# (- x ^ 2) # derece #2#

# (- 7x) # derece #1#

Yani bu düzenleme standart formda