Y = (-2x-15) (3x-1) 'in standart formu nedir?

Y = (-2x-15) (3x-1) 'in standart formu nedir?
Anonim

Cevap:

Aşağıdaki bir çözüm sürecine bakın:

Açıklama:

Bu denklemi standart forma dönüştürmek için bu parantez içindeki her bir terimi sol parantez içindeki her bir terim ile sağ parantez içinde çarparak bu iki terimi çarpabilirsiniz.

#y = (renkli (kırmızı) (- 2x) - renkli (kırmızı) (15)) (renkli (mavi) (3x) - renkli (mavi) (1)) # dönüşür:

#y = (renk (kırmızı) (- 2x) xx renk (mavi) (3x)) + (renk (kırmızı) (2x) xx renk (mavi) (1)) - (renk (kırmızı) (15) xx renk (mavi) (3x)) + (renk (kırmızı) (15) xx renk (mavi) (1)) #

#y = -6x ^ 2 + 2x - 45x + 15 #

Artık benzer terimleri birleştirebiliriz:

#y = -6x ^ 2 + (2-45) x + 15 #

#y = -6x ^ 2 + (-43) x + 15 #

#y = -6x ^ 2 - 43x + 15 #