Y = (x - 1) (x + 2) (x + 3) 'un standart formu nedir?

Y = (x - 1) (x + 2) (x + 3) 'un standart formu nedir?
Anonim

Cevap:

• y = x ^ 3 + 4x ^ 2-9 #

Açıklama:

Formülü genişletin ve önce güç ve katsayının başladığından emin olun.

• y = (x-1), (x + 2) (x + 3) #

# = (X ^ 2 + 2x-x-3) (x + 3) # (İlk iki terimde FOIL kullanın)

# = (X ^ 2 + x-3) (x + 3) # (Basitleştirmek)

# = X ^ 2 (x + 3) + X burada (x + 3) -3 (x + 3) # (Dağıtın # (X + 3) #)

# = X ^ 3 + 3x ^ 2 + x ^ 2 + 3x-3x-9 #

# = X ^ 3 + 4x ^ 2-9 # (Basitleştirmek)