(Sqrt (5+) sqrt (3)) / (sqrt (3+) sqrt (3+) sqrt (5)) - (sqrt (5) sqrt (3)) / (sqrt (3+) sqrt nedir (3) sqrt (5))?
2/7 Biz, A = (sqrt5 + sqrt3) / (sqrt3 + sqrt3 + sqrt5) - (sqrt5-sqrt3) / (sqrt3 + sqrt3-sqrt5) = (sqrt5 + sqrt3) / (2sqrt3 + sq5) - (sq55) -sqrt3) / (2sqrt3-sqrt5) = (sqrt5 + sqrt3) / (2sqrt3 + sq55) - (sqrt5-sqrt3) / (2sqrt3-sqrt5) = ((sq55 + sqrt3) (2sqrt3-sqrt5) ) (2sqrt3 + sqrt5)) / ((2sqrt3 + sqrt5) (2sqrt3-sqrt5) = (((2sqrt15-5 + 2 * 3-sqrt15)) - (2sqrt15 + 5-2 * 3-sqrt15)) / ((2sqrt3) ^ 2- (sqrt5) ^ 2) = (iptal et (2sqrt15) -5 + 2 * 3cancel (-sqrt15) - iptal et (2sqrt15) -5 + 2 * 3 + iptal (sqrt15)) / (12-5) = ( -10 + 12) / 7 = 2/7 Not: Paydalarda (sqrt3 + sqrt (3 + sqrt5)) ve (sqrt3 + sqrt (3-sqrt5)) ise cevabın de
Nasıl sadeleştirirsiniz (sqrt (2) * sqrt (2)) + (sqrt (2) * -sqrt (2)) + (0 * 0)?
= 0 (sqrt2 * sqrt2) + (sqrt2 * -sqrt2) + (0 * 0) = (sqrt4) + (- sqrt4) + (0) = (2) + (- 2) + (0) = 2 - 2 + 0 = 0
Nasıl sadeleştirirsiniz (sqrt 3 -sqrt 6) / (sqrt 3 + sqrt6)?
= -3 + 2sqrt (2) Toplam iki karekök değerine sahip olduğunuzda, hile eşdeğer çıkarma ile çarpmaktır: (sqrt (3) -sqrt (6)) / (sqrt (3) + sqrt (6) ) = (sqrt (3) - sqrt (6)) / (sqrt (3) + sqrt (6)) * (sqrt (3) -sqrt (6)) / (sqrt (3) -sqrt (6)) = = ((sqrt (3)) ^ 2-2 * sqrt (3) * sqrt (6) + (sqrt (6)) ^ 2) / ((sqrt (3)) ^ 2- (sqrt (6)) ^ 2 = (3-2sqrt (18) +6) / (3-6) = (9-2 * sqrt (9 * 2)) / - 3 = (9-2 * 3sqrt (2)) / - 3 = - 3 + 2sqrt (2)