Cevap:
#x ge -2 #
Açıklama:
#abs (x-3) le abs (x + 7) # eşittir
#sqrt ((x-3) ^ 2) le sqrt ((x + 7) ^ 2) # şimdi iki tarafı da kareler
# (x-3) ^ 2 le (x + 7) ^ 2 # veya
# x ^ 2-6x + 9 le x ^ 2 + 14x + 49 # veya
# 0 le 20 x +40 rArr x ge -2 #
Cevap:
Başka bir yöntem için lütfen aşağıya bakın.
Açıklama:
Denklemi çözün: #abs (x-3) = abs (x + 7) #
Bu çözmeyi içerir
# x-3 = + - (x + 7) #
# X + 3 = x + 7 # çözümü yok.
# x-3 = - (x + 7) # gerektirir
# x-3 = -x-7 # yani
# 2x = -4 # ve #x = -2 #
Sayı satırının her bir parçası üzerindeki eşitsizliği test etmeyin.
İçin #x <-2 # (söylemek # X = -5 #), eşitsizlik doğru değil:
#abs (-5-3) = 8 ##' '#az değil #abs (-5 + 7) = 2 #
İçin # -2 <x # (söylemek #, X = 0 #eşitsizlik doğrudur:
#abs (0-3) = 3 <= abs (0 + 7) = 7 #
Çözüm seti # -2 <= x #