Kuadratik formülü kullanarak 6x ^ 2 - 7x + 2 = 0'ı nasıl çözersiniz?

Kuadratik formülü kullanarak 6x ^ 2 - 7x + 2 = 0'ı nasıl çözersiniz?
Anonim

Cevap:

İki olası çözüm

#x = 0.667 #

#x = 0.50 #

Açıklama:

İkincil formülü vereceğim, böylece süreç boyunca adım adım ilerlediğimde ne yaptığımı görebilirsiniz:

Bence bundan bahsetmeye değer # Bir # sahip olan sayı # X ^ 2 # bununla ilişkili terim. Böylece, olurdu # 6x ^ (2) # bu soru için.# B # sahip olan sayı # X # onunla ilişkili değişken ve olacaktır # -7x #, ve # C # tek başına bir sayıdır ve bu durumda 2'dir.

Şimdi sadece değerlerimizi aşağıdaki gibi denklemde buluyoruz:

#x = (- (--7) + - sqrt ((- - 7) ^ (2) - 4 (6) (2))) / (2 (6)) #

#x = (7 + -sqrt (49-48)) / 12 #

#x = (7 + -1) / 12 #

Bu tür sorunlar için, aşağıdaki nedenlerden dolayı iki çözüm elde edersiniz: #+-# Bölüm. Öyleyse yapmak istediğin, birlikte 7 ve 1'i eklemek ve bunu 12'ye bölmek:

#x = (7 + 1) / 12 #

#x = 8/12 = 0.667 #

Şimdi 1'den 7'yi çıkardık ve 12'ye böldük:

#x = (7-1) / 12 #

# x = 6/12 = 0.50 #

Ardından, değerlerin size 0 verip vermeyeceğini görmek için, her x değerini ayrı ayrı denkleme takın. Bu, hesaplamaların doğru yapılıp yapılmadığını size bildirir.

İlk değerini deneyelim # X # ve bakalım 0 aldık mı:

#6(0.667)^(2)-7(0.667)+2 = 0#

#2.667 - 4.667 + 2 =0#

#0= 0#

Bu x değeri 0 aldığımızdan beri doğru!

Şimdi, bakalım ikinci değer mi? # X # doğru:

#6(0.50)^(2)-7(0.50)+2 = 0#

1.5 -3.5 +2 = 0#

#0= 0#

Bu x değeri de doğrudur!

Dolayısıyla, iki olası çözüm şunlardır:

#x = 0.667 #

#x = 0.50 #