Frac {1} {r} = frac {1} {t - 6} 'daki t için nasıl çözülür?

Frac {1} {r} = frac {1} {t - 6} 'daki t için nasıl çözülür?
Anonim

Cevap:

# T = r + 6 #

Açıklama:

En büyük sorun şudur # T # kesir paydasındadır.

# 1 / r = 1 / (t-6) #

Yöntem 1

Her iki tarafta da tek bir terim olduğundan, tüm kesri ters çevirebilirsiniz:

# r / 1 = (t-6) / 1 #

#, R + 6 = t #

Yöntem 2

Almak için çarpın

# T-6 = r #

#t = r + 6 #

Cevap:

# T = r + 6 #

Açıklama:

İki tarafın da karşılığını alın:

# 1 / (1 / r) = 1 / (1 / (T-6)) #

| R = t-6 #

Şimdi ekle #6# iki tarafa da:

# T-6 + 6 = r + 6 #

# T = r + 6 #

# 1 / r = 1 / {t-6} # çok çarpma # T-6 = r # veya # T = r + 6. #