Nasıl basitleştirirsiniz (9/49) ^ (- 3/2)?

Nasıl basitleştirirsiniz (9/49) ^ (- 3/2)?
Anonim

Cevap:

#=27/(343#

Açıklama:

Mülkiyet başına:

# (a / b) ^ renk (mavi) (m) = a ^ renk (mavi) (m) / (b ^ renk (mavi) (m #

Yukarıdaki ifadeye uygulanması:

# (9/49) ^ (-3/2) = 9 ^ renk (mavi) (- 3/2) / (49 ^ renk (mavi) (- 3/2 #

# (3 ^ 2) ^ (renk (mavi) (- 3/2)) / (^ 2 (7) ^ rengi (mavi) (- 3/2 #

# = (3 ^ cancel2) ^ (- 3 / cancel2) / ((7 ^ cancel2) ^ (- 3 / cancel2) #

#color (blue) ("~~~~~~~~~~~~~~~ Tony B Biçimlendirme testi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~") #

# (3 ^ (iptal (2))) (3 / (iptal (2))) #

# (3 ^ (iptal (2))) ^ (3 / (iptal (2))) #

#color (red) ("Biçimlendirme kodu, ikinciyi değiştirmekle baş edemez") # #color (red) ("dizin grubuna parantez grubu.") #

#color (mavi) ("'~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~") #

#=3^-3/(7^-3#

#=(1/27)/(1/343)#

#=343/27#

Cevap:

#(9/49)^(-3/2)=(3/7)^2^(-3/2)=(3/7)^-3=(7/3)^3=343/27#

Açıklama:

Dizinin önündeki eksi, bunun karşılıklı olduğu talimatıdır.

Böylece sahibiz: #1/((9/49)^(3/2))#

Bu #((49)^(3/2))/((9)^(3/2))#

'~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Düşünmek #color (beyaz) (..) 9 ^ (3/2) #

Bu aynı # (sqrt (9) renk (beyaz) (.)) ^ 3 = 3 ^ 3 = 27 #

Giving: #((49)^(3/2))/27#

'~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Düşünmek: #49^(3/2)#

Bu aynı # (sqrt (49)) ^ 3 = 7 ^ 3 = 343 #

Giving:# (343)/27 = 12 19/27#