Y = (x - 6) (x ^ 2 + 6x + 36) 'nın standart formu nedir?

Y = (x - 6) (x ^ 2 + 6x + 36) 'nın standart formu nedir?
Anonim

Cevap:

Aşağıdaki tüm çözüm sürecine bakın:

Açıklama:

Bu iki terimi çarpıp standart forma sokmak için, sol parantezdeki her bir terimi her bir terim ile sağ parantez içerisinde çarpın.

#y = (renk (kırmızı) (x) - renk (kırmızı) (6)) (renk (mavi) (x ^ 2) + renk (mavi) (6x) + renk (mavi) (36)) # dönüşür:

#y = (renk (kırmızı) (x) xx renk (mavi) (x ^ 2)) + (renk (kırmızı) (x) xx renk (mavi) (6x)) + (renk (kırmızı) (x) xx renk (mavi) (36)) - (renk (kırmızı) (6) xx renk (mavi) (x ^ 2)) - (renk (kırmızı) (6) xx renk (mavi) (6x)) - (renk (kırmızı) (6) xx renk (mavi) (36)) #

#y = x ^ 3 + 6x ^ 2 + 36x - 6x ^ 2 - 36x - 216 #

Artık benzer terimleri gruplayabilir ve birleştirebilir ve standart forma koyabiliriz:

#y = x ^ 3 + 6x ^ 2-6x ^ 2 + 36x - 36x - 216 #

#y = x ^ 3 + (6x ^ 2-6x ^ 2) + (36x - 36x) - 216 #

#y = x ^ 3 + 0 + 0 - 216 #

#y = x ^ 3 - 216 #