-26'nın karekökü -26'nın karekökü nedir?

-26'nın karekökü -26'nın karekökü nedir?
Anonim

Cevap:

#sqrt (-26) * sqrt (-13) = -13sqrt (2) #

Açıklama:

Eğer #a, b> = 0 # sonra #sqrt (a) sqrt (b) = sqrt (ab) #

Eğer #a <0 #, sonra #sqrt (a) = i sqrt (-a) #, nerede #ben# hayali birimdir.

Yani:

#sqrt (-26) * sqrt (-13) = i sqrt (26) * i sqrt (13) #

# = i ^ 2 * sqrt (26) sqrt (13) #

# = -1 * sqrt (26 * 13) #

# = - sqrt (13 ^ 2 * 2) #

# = - sqrt (13 ^ 2) sqrt (2) #

# = -13sqrt (2) #

Negatif sayıların kareköklerine dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın. Örneğin:

# 1 = sqrt (1) = sqrt (-1 * -1)! = Sqrt (-1) * sqrt (-1) = i ^ 2 = -1 #