Y = (x-5) (2x-2) (3x-1) 'in standart formu nedir?

Y = (x-5) (2x-2) (3x-1) 'in standart formu nedir?
Anonim

Cevap:

Bana göre standart biçim şu modeli takip ediyor: # Ax ^ 3 + Bx ^ 2 + Cx + D = 0 #

Açıklama:

Şimdi parantez içindeki faktörleri çarpmaya başlayalım:

#y = (x-5) * (2xx2) * (3x1) #.

FOIL ilk iki parantezi ve biz alırız:

#y = (2x ^ 2-2x-10x + 10) * (3x-1) #

VEYA

#y = (2x ^ 2-12x + 10) * (3x-1) #

FOIL bu parantezleri:

#y = 6x ^ 3-38x ^ 2 + 42x-10 #

VEYA

# 6x ^ 3-38x ^ 2 + 42x-10 = 0 #.