Y = (x-6) (x + 9) - (2x-1) (x-2) 'nin standart formu nedir?

Y = (x-6) (x + 9) - (2x-1) (x-2) 'nin standart formu nedir?
Anonim

Cevap:

#y = -x ^ 2 + 8x - 56 #

Açıklama:

İlk önce, her parantez kümesini çarpmamız gerekir. Her bir kümeyi çarpmak için, sağdaki parantezdeki her bir terimi, her bir set için sol parantez içindeki her bir terimle çarpın.

#y = (renk (kırmızı) (x) - renk (kırmızı) (6)) (renk (mavi) (x) + renk (mavi) (9)) - (renk (kırmızı) (2x) - renk (kırmızı) (1)) (renkli (mavi) (x) - renkli (mavi) (2)) # dönüşür:

#y = (renk (kırmızı) (x) xx renk (mavi) (x)) + (renk (kırmızı) (x) xx renk (mavi) (9)) - (renk (kırmızı) (6) xx renk (mavi) (x)) - (renk (kırmızı) (6) xx renk (mavi) (9)) - (renk (kırmızı) (2x) xx renk (mavi) (x)) + (renk (kırmızı) (2x)) xx renk (mavi) (2)) + (renk (kırmızı) (1) xx renk (mavi) (x)) - (renk (kırmızı) (1) xx renk (mavi) (2)) #

#y = x ^ 2 + 9x - 6x - 54 - 2x ^ 2 + 4x + 1x - 2 #

Artık benzer terimleri gruplayabilir ve birleştirebiliriz:

#y = x ^ 2 - 2x ^ 2 + 9x - 6x + 4x + 1x - 54 - 2 #

#y = (1 - 2) x ^ 2 + (9 - 6 + 4 + 1) x - 56 #

#y = -1x ^ 2 + 8x - 56 #

#y = -x ^ 2 + 8x - 56 #