-6 (4-x) <= -4 (x + 1) eşitsizliğine çözüm nedir?

-6 (4-x) <= -4 (x + 1) eşitsizliğine çözüm nedir?
Anonim

Cevap:

#x <= 2 #

Açıklama:

Parantezleri genişletmek için çarpma özelliğini kullanma

# -6 * 4-6 * (-x) <= -4 * x -4 * 1 #

# -24 + 6x <= -4x - 4 #

Tekli almak için eşitsizliği yeniden düzenleme # X #Bir tarafta -term

# 6x + 4x <= -4 + 24 #

# 10x <= 20 #

Bu eşdeğerdir

#x <= 2 #

Yani, herhangi bir değer için # X # bu küçük veya eşittir #2#eşitsizlik doğru olacak. Böylece çözelti belirlenir # (- oo, 2 #.